Dorte Nielsen – ejer af ProAlign

Dorte er specialist i sportsfysioterapi. Hun har via sine behandlinger hjulpet flere af verdens bedste atleter tilbage til deres internationale eliteniveau. Hun har praktiseret fysioterapi siden 2003 og været selvstænding uden for den offentlige sygesikring i over 11 år.

Uddannelsen

Hun er uddannet på de førende universiteter i USA og har en Doctor of Physical Therapy fra The University of Pittsburgh. B.Sc. i Athletic Training fra The University of Wisconsin – La Crosse med fokus på styrke- og konditionstræning (Cert. Strength and Conditioning Specialist).

Underviser

Hun er underviser for Dansk Selskab for Sportsfysioterapi (DSSF) i primært tapeningsteknikker, akutte skade og hjernerystelser. Dorte holder ofte foredrag, workshops og kursus med fokus sportsskader, retur til sport efter skade og præstationsfremmende træning

Passion for kroppen

Hun har en stor passion for hvordan kroppen fungerer på alle niveauer. Dette motiverer hende til kontinuerlig udvikling både professionelt og personligt. Hun er Cert. McKenzie Diagnostik Terapeut og har læst 2 års af osteopati uddannelsen. Desuden er hun Registred International Sports Physical Therapist.

Hjernerystelse

Som en af de eneste i Europa laver Dorte en yderst grundig hjernerystelsesscreening hvor hun bruger C3Logix og Huber 360 som screeningsredskaber. Dette giver hende meget tydelige svar på hvordan hun kan tilrettelægge en genoptræningsplan efter en hjernerystelse.

Samarbejde

I tæt samarbejde med Lars Blønd, MD har hun over de sidste 10 år været med til at udvikle genoptræningsplanen for trochleoplasti patienter (løs knæskal). Hun er en del af den danske elektroterapi ekspert- og underviser gruppen hos Compex, samt underviser i akutte skader, idrætsskader, og sportstapening.

Hun er skribent i bladet Krop og Fysik, har skrevet flere bog kapitler og deltaget i flere forskningsprojekter.

Medrejsende fysioterapeut

Dorte Nielsen har været medrejsende fysioterapeut til mange nationale og internationale konkurrencer og træningslejre. Blandt andet var hun en del af den danske OL-delegation i Beijing 2008. Hun er/har været fysioterapeut for Mark O. Madsen (MMA), det Danske Amerikanske Football Landshold, Caroline Wozniacki (Tennis), Jeanette Ottensen (Svømning), Andreas Knappe (Amerikansk Football), Mikkel Olsen (Tri), HIK Fodbold 2. div. Øst, Annie Thorisdottir (Verdensmester Crossfit) og Frederik Ægidius (Europamester for hold i Crossfit), Rudy Marcussen, Mads Larsen, Vinnie Skovgaard (boksning),  Taekwondo landsholdsspillere, landsholdet i Badminton, landsholdet i bordtennis, skicross/snowboard cross og har tidligere været fysioterapeut i såvel Team Danmark som for FCK håndbold.

Med sin omfattende idrætsfysioterapeutiske, biomekaniske og træningsfysiologiske baggrund. Kan hun optimere både behandlings- og rehabiliteringsforløb og være med til at fremme præstationer.

Du kan bestille tid hos Dorte på vores online booking.