Dorte Nielsen – ejer af ProAlign

Dorte er specialist i sportsfysioterapi. Hun har via sine behandlinger hjulpet flere af verdens bedste atleter tilbage til deres internationale eliteniveau. Hun har praktiseret fysioterapi siden 2003 og været selvstænding privat praktiserende fysioterapeut uden for den offentlige sygesikring i over 10 år.

Uddannelsen
Hun er uddannet på de førende universiteter i USA og har en Doctor of Physical Therapy fra The University of Pittsburgh og B.Sc. i Athletic Training fra The University of Wisconsin – La Crosse med fokus på styrke- og konditionstræning (Cert. Strength and Conditioning Specialist).

Passion for kroppen
Hun har en stor passion for hvordan kroppen fungerer på alle niveauer, hvilket motiverer hende til kontinuerlig udvikling både professionelt og personligt. Hun er Cert. McKenzie Diagnostik Terapeut og har læst 2 års af osteopati uddannelsen. Desuden er hun Registred International Sports Physical Therapist.

Underviser
Hun er underviser for Dansk Selskab for Sportsfysioterapi (DSSF) i primært tapeningsteknikker, akutte skade og hjernerystelser. Som en del af hjernerystelsesscreeningen bruger hun C3Logix og Huber 360. Hun har som den eneste i Danmark adgang til C3Logix, som er et screenings redskab der er under udvikling i USA og brugs til screening af hjernerystelser.

I tæt samarbejde med Lars Blønd, MD har hun over de sidste 10 år været med til at udvikle genoptræningsplanen for trochleoplasti patienter (løs knæskal). Hun er en del af den danske elektroterapi ekspert- og underviser gruppen hos Compex, samt underviser i akutte skader, idrætsskader, og sportstapening.

Hun er skribent i bladet Krop og Fysik og har skrevet flere bog kapitler.

Medrejsende fysioterapeut
Dorte Nielsen har været medrejsende fysioterapeut til mange nationale og internationale konkurrencer og træningslejre. Blandt andet var hun en del af den danske OL-delegation i Beijing 2008. Hun er/har været fysioterapeut for Mark O. Madsen (MMA), det Danske Amerikanske Football Landshold, Caroline Wozniacki (Tennis), Jeanette Ottensen (Svømning), Andreas Knappe (Amerikansk Football), Simon Mathiesen (Amerikansk Football), Mikkel Olsen (Tri), HIK Fodbold 2. div. Øst, Annie Thorisdottir (Verdensmester Crossfit) og Frederik Ægidius (Europamester for hold i Crossfit), Rudy Marcussen, Mads Larsen, Vinnie Skovgaard (boksning), Sarah Malykke (Taekwondo), Peter Gade, Marie Røpke, Scott Evans (Badminton), og har tidligere været fysioterapeut i såvel Team Danmark som for FCK håndbold.

Med sin omfattende idrætsfysioterapeutiske, biomekaniske og træningsfysiologiske baggrund. Kan hun optimere både behandlings- og rehabiliteringsforløb og være med til at fremme præstationer.

Du kan bestille tid hos Dorte på vores online booking.