Søg

CrossFit

“Jeg har dyrket CrossFit på eliteniveau siden 2014. Med en høj træningsvolume har jeg i perioder haft behov for hjælp og vejledning i forbindelse med både større og mindre skader. Kasia Nagel fra ProAlign er min fysioterapeut. Hos hende bliver jeg hørt og forstået, jeg får noget brugbart ud af behandlingerne og går hjem med gode redskaber til at komme videre med min skadebehandling”

– Stinne Holm, CrossFit

kvinde der løfter vægtstand over hovedet til crossfit

TYPISKE  CROSSFITSKADER

  • Skulderskader
  • Knæskader
  • Lændeskader

     

CrossFit er en relativ ny sport, hvor studier ser en sammenhæng mellem mængden af gymnastiske øvelser og hyppigheden af skader i skulderen samt mellem vægtløftnings-aspektet og hyppigheden af skader i lænden. Da begge elementer i sporten er teknisk svære, kræves der styrke og smidighed af udøveren.

Genoptræning og behandling af skader kan tage op til måneder afhængig af problematikken. Men jo tidligere man tilses, des hurtigere kan skaden afhjælpes.

Kilder:
1. Montalvo et al (2017); Retrospective Injury Epidemiology and Risk Factors for Injury in CrossFit
2. Weisenthal et al (2014); Injury Rate and Patterns Among CrossFit Athletes
3. Claudino (2018); CrossFit Overview- Systematic Review and Meta-analysis

BEHANDLING HOS PROALIGN

Hos ProAlign har vi hjulpet mange af verdens bedste CrossFit-udøvere tilbage til eliten, og vi er stolte over at kunne hjælpe og vejlede dem på deres vej tilbage toppen.

Behandling hos ProAlign starter med en grundig undersøgelse, hvor vi finder frem til de individuelle faktorer, der skal fokuseres på. I genoptræningsforløb sikrer vi, at du gradvist kan vende tilbage til dansen gennem træningsvejledning, load management, råd og vejledning.

VERDENS STÆRKEST KVINDE – ANNIE THORRISDOTTIR

“Recovering from a severe back injury has taken me to a lot of therapist, but Dorte has been able to pinpoint issues and address them accordingly. Next year is gonna be a great year.”

– Annie Mist Torisdottir. Crossfit. sølv ved 2014 Games (verdensmesterskabet)

Annie Torisdottir til crossfit konkurrence