Siden 2010 har ProAlign hjulpet mig med forebyggende træning, skræddersyede træningsprogrammer og behandling af skader. Dorte sørger for, at min krop er tip-top frem mod skisæsonerne! Uden hendes hjælp ville jeg aldrig have opnået mine gode resultater. ProAlign er STEDET for Danmarks bedste og mest professionelle behandling
– Benjamin Dornfeldt, professionel skiinstruktør

SKISPORTSSKADER

Ski og snowboard er to populære sportsgrene i Norden og Danmark, der begge kan resultere i sportsskader. I skisæsonen 2015-2016 blev der til SOS International rapporteret mere end 1.700 skisportsskader i Danmark, Sverige, Norge og Finland.  (Kilde: SOS International, https://www.sos.eu/en/nyheder/2016/statistics-on-skiing-injuries-2015-based-on-claims-data-from-sos-international/).

Skisport og snowboarding har to forskellige skadesmønstre. Knæskader er langt den hyppigste skade i forbindelse med skisport og står for ca. 55 % af alle ski-relaterede skader.
Skiløbere er mest tilbøjelige til at få knæskader grundet vrid i knæet, vendinger eller i forbindelse med fald.

SKADER I FORBINDELSE MED SKISPORT

De hyppigste knæskader er:

  • Forreste korsbåndsskader
  • Bagerste korsbåndsskader 
  • Meniskskader
  • Fald på skulderen på strakt arm

SKADER I FORBINDELSE MED SNOWBOARDING

Hos snowboardere ses en større tendens til overkropsskader som følge af fald på udstrakt hånd. Det gælder primært:

  • Brud på håndled
  • Fald på skulderen på strakt arm 
Team ProAlign

Hos ProAlign har vi gennem en lang årrække haft et samarbejde med Glostrup SkiClub, hvor vi står for planlægning og afvikling af et skadesforebyggende ”Klar-til-ski” træningsprogram. Programmet fokuserer på styrke, stabilitet, koordination, plyometri og kondition i relation til skadesforebyggelse af de hyppigste skader.

Klinikkens behandlere står klar til at hjælpe dig til at få en stærk og stabil krop, som er klar til en god, sjov og skadesfri skiferie med familie og venner.

Kunne din klub også tænkte sig et skadeforebyggende og præstationsfremmende træningsforløb, så lad os høre fra dig.

Forebyggende træning

Skal du på ski, så er det en god idé at være godt forberedt. Her får du et gratis inspirationsprogram. Rigtig god fornøjelse.

Klar til ski?

Læs Dorte og Carolines artikel i fagbladet Krop og Fysik, hvor de giver gode råd til, hvordan du forbereder dig til skiferien.

Øvelser: Få mere ud af din skiferie

Læs Dorte og Carolines artikel i fagbladet Krop og Fysik med et øvelsesprogram, der gør dig klar til skiferien.