Søg

Cykling

Jeg havde smerter omkring knæene efter et 24 timers cykelløb. Smerterne forsatte efter 3 uger med meget hvile og kun rolige cykelture. Mindre end én uge efter første konsultation er jeg nu smertefri og kan træde 100% til i pedalerne også op ad bakke
Sofie Maiken Riisgård Starbæk

Hos ProAlign tilbyder vi fysioterapeutisk behandling til både elite-ryttere og motionister. Cykling er en af de mest skånsomme former for motion, men der opstår alligevel en del skader, som kræver behandling og genoptræning.

TYPISKE SKADER I CYKLING

Akutte skader

  • Knoglebrud på kraveben, hænder og håndrod
  • Forstrækninger af ledbånd
  • Skader i ansigtet (udgør 20% af alle skader i forbindelse med cykling)


Overbelastningsskader

De mange cykliske repetitioner, som kendetegner cykling (op til 5.000/time) kan resultere i overbelastningsskader. De typiske skader ses i knæ, håndled, nakke samt sæde- & lænderegion. Hele 40% af alle cykelryttere pådrager sig knæledsskader.

BEHANDLING HOS PROALIGN

Hos ProAlign starter behandlingen med en grundig, individuel undersøgelse og analysere af din krop og din skade. Vi forklarer resultaterne og deres konsekvenser og vejleder dig i en individuelt tilpasset genoptræningsplan. En del af planen består af et øvelsesprogram, der styrker de involverede områder, så du kan komme sikkert op på cyklen igen.