Volleyball
Tusind tak til Team ProAlign for fantastisk genoptræning af min ankel. Genoptræningen virkede meget effektivt, og fik mig hurtigt på benene igen med laserbehandling, Compex elektroterapi og AlterG løbebånd. Stor ros – ikke bare for behandlingen – men også for at opdage et stabilitetsproblem og optimere min genoptræning efter det
– Kathrine Buhl Schrøder, Volleyball ungdomslandsholdet
Volleyball på konkurrenceplan er et fysisk hårdt spil, der stiller store krav til koordinationsevne, hurtighed og eksplosivitet i ben og arme. Volleyball er dog mindre fysisk hårdt og voldsomt end for eksempel håndbold eller basketball, og det tiltrækker mange motionister.
Volleyball er ikke en kontaktsport, hvilket gør, at volleyballskader generelt er mindre alvorlige. Forekomsten af skader indenfor volleyball ligger på niveau med badminton og tennis, hvad angår skadesrisiko pr. spilletime. Det anslås, at ca. 60 % af skaderne i volleyball ses i aldersgruppen fra 13-24.
Volleyball er en populær indendørssport, men også beachvolley er blevet mere og mere populært de senere år.
TYPISKE VOLLEYBALLSKADER
- Ledskader. Hyppigst er forstuvning af ankelleddet (lateral ankeldistortion). Ankel- og fodskader udgør i alt 25 % af alle skader Skader på hånd, fingre og håndled udgør 30 %
- Springerknæ
- Overbelastningsskader i skulderen
- Skader på knæets forreste korsbånd
- Smerter i lænderyggen
Kilder:
- Brukner & Kahn (2017): ”Clinical Sports Medicine, 5th edition”
- Briner, Jr & Gallo, MD (2010): “Preventing Volleyball injuries”
TEAM PROALIGN:
ProAligns fysioterapeuter har erfaring indenfor genoptræning, træningsvejledning og optimering af performance relateret til de hyppigste volleyballskader. Vores vision er, at sikre, at du gradvist og sikkert kan vende tilbage til dit ønskede præstations- og deltagelsesniveau.
Vi sammensætter et individuelt tilrettelagt forløb med fokus på træningsvejledning, udholdenhed, opbygning og vedligeholdelse af stabilitet og styrke i muskelcoresættet samt balance- og stabilitetstræning.