Søg

Ishockey

“Jeg har været utroligt glad for forløbet hos ProAlign sammen med Dorte. Det har været meget professionelt og ærligt og jeg har været i gode hænder hele vejen igennem. Som idrætsudøver vil jeg klart anbefale ProAlign, når man døjer med en skade!”


– Mads Eller, professionel ishockeyspiller

Ishockey er en af verdens hurtigste sportsgrene og spilles på enten naturlig is eller kunstig is. Spillet afvikles over 3 perioder af 20 min effektiv spilletid. Hvis kampen ikke er afgjort, er der forlænget spilletid, der kan variere afhængig af reglerne i den enkelte liga.

Ishockey stiller høje fysiske krav til spillerne og har mange forskellige og hurtige bevægelser, der kræver meget af kroppens muskler og led. Det gælder fx. sprint, cuts og omstillinger med korte pauser. Derfor skal ishockeyspillere havde god balance, stabilitet, helkropsstyrke og god teknik. Af målmændende kræves der også en ekstrem god smidighed og reaktionsevne, da de skal kunne nå ud i yderstillinger på millisekunder.

I ishockey ses derfor mange forskellige skader og kollisioner mellem spillerne. Body checking er en af de største risikofaktorer for en moderat til stor akut skade.

TYPISKE ISHOCKEYSKADER

  • Fibersprængning: Læg og baglår
  • Ledbåndskader: Knæ (inderste ledbånd (MCL) og korsbånd (ACL), ankel (lateral ankel forstuvning) og skulder
  • Hjernerystelse (højere risiko for forsvarsspillere (0.64/spiller/1000 timer) sammenlignet med angribere (0.2/spiller/1000 timer)
  • Kontusion: trælår
  • Body Checking, stick og puck kontakt

Af alle skader er 85% akut traume og 15% overbelastning.
37.8% skader på ben og 31.4% skader i ansigtet.

Sammenlignes mandlige og kvindelige ishockeyspillere får kvinder flere muskelskader (fibersprængning)  og ledbåndsskader (især korsbåndskader). Mænd får især frakturer, skulderskader og skader ved body checking.

Kilder: