Søg

Ridning

Min hest var stærkere i højre side, og jeg opdagede, at det var mig som rytter, der påvirkede hestens øvelser. Hos Dorte fik jeg rettet mit bækken og instruktion i hjemmeøvelser, og efter et par behandlinger kunne jeg mærke en kæmpe forskel i min ridning. Tre måneder senere debuterede jeg i en af de højeste klasser, og det gik over al forventning. Proalign har gjort mig meget mere bevidst om min krop, og jeg har haft stor glæde af professionel sportslig vejledning

– Pernille Teidor Olesen, dressurrytter

Pernille-Teidor

RIDNING

Ridning er en populær sport i Danmark. Det er en krævende sportsgren med mange discipliner, og der stilles høje krav til både rytter og hest, lige meget om der er tale om dressur, spring, jagt, military, western, mounted games eller væddeløb. I alle ridediscipliner kræves stor corestabilitet, kropsstyrke, koordination og mental styrke. Hvis der skal være et harmonisk samarbejde mellem rytter og hest, kræves det også, at rytteren har en god kropsforståelses og forståelse for hvilke signaler, der sendes til hesten.

TYPISKE SKADER FRA RIDNING

Ryttere er i risiko for både overbelastningsskader og akutte skader. Overbelastningsskader ses hyppigst i form af muskulær ubalance, rygsmerter eller bækkensmerter, da meget af arbejdet i ridning ligger i denne region.

De akutte skader opstår ofte, når rytteren falder af hesten. Det anslås, at der sker omkring 5.800 rideulykker årligt, som er så alvorlige, at de kræver behandling på skadestuen.

De hyppigste skader

  • Hjernerystelse
  • Nakkeskader
  • Overbelastning af lænden
  • SI dysfunktion (bækkenledslåsning)

Desværre er hjernerystelse en hyppig akut skade i forbindelse med ridning, da rytteren kan falde af hesten i høj fart eller ved spring, hvis hesten f.eks stopper brat, og rytteren “forsætter” over springet.