Vi er alle forskellige, og vores krop har formet sig efter vores daglige bevægelser, arbejde, træning, sindstilstand, genetik og meget mere.

Jo ældre vi bliver jo mere kommer ubalancerne til udtryk, og du kan ubevidst komme til at træne med skævheder og forårsage skader på dig selv.

Kropsholdningsanalysen
Analysen udføres i stående og siddende, hvor det er tydelig at se skævhederne i kroppen. Fysioterapeuten analyser ved at se på kroppen fra alle vinkler og kan herved se kroppens ubalancer, tendenser og fejlstillinger.

Der er forskellige kæder, som hænger sammen i kroppen, og ved at kende disse kæder, kan fysioterapeuten analysere, om f.eks en fejlstilling i knæet kan påvirke hoften eller foden. Fodens stilling kan også forårsage smerter i knæet, hoften, ryggen og endda give hovedpine.

Holdningsanalysen er derfor et utroligt godt redskab og hjælper fysioterapeuten til at kunne lave en mere helhedsorienteret undersøgelse af kroppen.

Resultatet

Den personlige kropsholdningsanalyse gør dig bevidst om, hvor du præcist har ubalancer og fejlstillinger. Øvelsesprogrammet laves specifikt til dig og kan hermed nedsætte ubalancer, du måtte havde i muskel, sener, led, kredsløb, nervesystemet og kropsbalance. Dette mindsker din risiko for fremtidige skader.

Øvelsesprogrammet modtager du både skriftligt og mundtligt. Du vil også blive informeret om, hvilke daglige rutiner du bør ændre, for at kunne optimere din kropsholdning.