Fodbold er den mest populære sport i Danmark, og hos ProAlign er vi specialister i at forebygge og behandle fodboldskader.

Kristian Thorborg er specialist i sportsfysioterapi og fysioterapeut hos ProAlign. Kristian er desuden ansat som forsker på Hvidovre Hospital og har skrevet en ph.d afhandling om “valide, reproducerbare og sensitive kliniske måleredskaber til evaluering af behandlingen af fysisk aktive patienter med hofte- og lyskeproblemer”

Han peger på, at fodbold er særligt hårdt for kroppen på grund af løbemønster og kropskontakt. Fodbold er kendetegnet ved hyppige opbremsninger, retningsskift og acceleration. Derfor kræver fodbold, at man er i relativ god form. Hvis man vil undgå skader, skal man helst træne mere end 2 gange om ugen.

“Fodboldpigerne, der spiller sjældent, har 70 skader per 1.000 timers aktivitet mod gennemsnittet på omkring 10 skader per 1.000 timer for dem, der møder frem til træning mindst to gange om ugen.” Kristian Thorborg. Ph.d, Fysioterapeut

Hos unge fodboldspillere, der træner meget, er knæsmerter ofte et problem – ikke mindst hos pigerne. Ved smerter bør spilleren tilses. Hvis skaderne ikke behandles rigtigt og tilstrækkeligt, kan man risikere, at de bliver langvarige og i værste fald kroniske. Derfor er det en god ide at få undersøgt sin skade og få afklaret, hvornår det er hensigtsmæssigt at vende tilbage til fuld træning og kamp.

Kenneth Zohore – Cardiff

Typiske fodboldskader
  • Baglårskade: Muskelfiberskade
  • Lyskeskade
  • Knæskade: Ledbånd
  • Ankelskade: Ledbånd
  • Hjernerystelse
  • Skulder: Labrum
Tilbage til løb efter fodbold skade

 

Behandling hos ProAlign

Hos ProAlign får du en grundig undersøgelse og behandling, så du kan komme hurtigt og sikkert tilbage til træning og kamp

Vi tilbyder både forebyggelses- og genoptræningsforløb, hvor vi gennem grundig undersøgelse finder frem til de individuelle faktorer, der skal fokuseres på. I genoptræningsforløb sikrer vi, at du gradvist kan vende tilbage til sporten gennem træningsvejledning, load management, råd og vejledning.