Søg

Funktionel Træning

Hvad er funktionel træning?

Der er mange forskellige måder at lave funktionel træning på, og nye hotte træningsformer som crossfit, kettlebell, core-træning, TRX osv. skaber en øget interesse i fysisk træning.

Definition
”Funktionel træning” henviser til bevægelser med store og naturlige bevægeudslag. Øvelserne er sammensatte og komplekse og udfordrer kroppen ved at træne koordination, styrke og balance i samme øvelse.

To af de vigtigste elementer i funktionel træning er kropsstamme- (bækkenbund, mave og ryg) og balancetræning. Med en stærk kropsstamme opnår du øget kvalitet, kraft og effektivitet i de øvelser, som udføres, og med en god balance optimerer du alle bevægelsesmønstre, både når du er aktiv og i din dagligdag.

Øvelser

Basisøvelser i funktionel træning består af at trække, skubbe, rotere, hoppe, løbe, springe etc. Det er øvelser, som er udviklet til at udfordre dine muskler på den måde, som de er skabt til. Øvelserne optimerer overførselsværdien, så du forberedes til den sport, du udøver. Alle øvelserne involverer rytmiske og dynamiske bevægelser, der arbejder i et sammenhængende system.

ProAlign tilbyder funktionel træning med blandt andet TRX og Compex elektrostimulationstræning.