Søg

Sportsmassage og fysiurgisk massage i København

Massage er en manuel vævsbehandling og en håndværksmæssig tradition indenfor fysioterapi. Den dybdegående sportsmassage har til formål at dæmpe muskelsmerter, opnå en udspænding af muskulaturen og øge blodcirkulationen til vævet.

Sportsmassage kan enten tilbydes som en enkeltstående behandlingsform eller som en del af et større behandlingsforløb.

Her hos ProAlign tilbyder vi sportsmassage af vores dygtige og professionelle fysioterapeutstuderende med dig og dine behov i centrum. Med en god viden inden for bl.a anatomi, muskelopbygning og bevægelseslære, er de studerende godt uddannet til at give en professionel dybdegående massage med fokus på udspænding, minimering af smerter og udskilning af affaldsstoffer som ophobes i kroppen.

Mål for sportsmassage

  • Opvarmning af væv som forberedelse til træning
  • Stimulation af muskeltonus
  • Stimulation af vener og lymfer
  • Nedbrydning af patologiske vævsforandringer
  • Smertedæmpning, afspænding og udspænding

Vi tilbyder dybdegående professionel sportsmassage med en fysioterapeutisk indgangsvinkel og vurdering. Massage tilbydes dagligt.

Book via online booking eller på tlf. 25677605.

Hvad er fysiurgisk massage?

Massage er ikke kun egnet til atleter og sportsudøvere for alle har gavn af en omgang god massage. Der er mange fordele ved massage bl.a. at det forbedrer søvn kvalitet, reducerer blodtryk og puls, hjælper med immunforsvaret, og højner humøret.

En fysiurgisk dybdegående massage er en effektiv måde at løsne op i kroppen ved at reducere spændinger, nedsætte smerter og hjælpe med muskelømhed. Massagen tager udgangspunkt i de områder du ønsker og dine behov er virkelig vigtige for os. Hver krop er forskellig, og derfor gør vi brug af forskellige teknikker bl.a. fysiologisk- og sportsmassage, myofacial release (MFR), trigger point massage og bindevævsmassage.

Massage er god til at behandle stress, smerter og forbedre dit helbred. Med en teknologisk verden, hvor computere og mobiler er en stor del af vores hverdag, er spændinger i nakke og skuldre blevet en ting, vi ser på daglig basis her hos ProAlign. I disse tider, hvor kontorarbejdet er byttet ud med hjemmearbejde, og set-uppet måske ikke er det bedste, har mange fået ondt i nakken og spændingshovedpine. En behandling hos en massør kan hjælpe med ømme muskler og spændinger, som dermed kan give smertelindring og afslappe musklerne.

Ligeledes har disse tider budt på flere hjemmeprojekter for mange, både i haven og i huset. Ensformigt manuelt arbejde kan naturligvis også lede til spændte og ømme muskler. Hos ProAlign har flere af vores klienter et hårdt fysisk arbejde, som deres erhverv, der til tider kan medføre smerter eller irritationer. Hvad end det er fritid eller erhverv, tilbyder vi massage, som kan løsne op og hjælpe på muskulære smerter, så du kan blive klar til en ny arbejdsuge og overskue en normal hverdag. Man skal huske at massage også er velvære og er effektiv for både krop og sjæl.

Hvad er sportsmassage?

Ved sportsmassage tager man udgangspunkt i fysiurgisk massage og bruger mange af de samme teknikker, men sportsmassage har andre formål. Som sportsudøver skal kroppen være klar til at præstere og sportsmassage kan både få afslappet kroppen så den er klar til at præstere til det yderste, er skadesforebyggende samt kan hjælpe til, hvis kroppen allerede har skader.

Atleter udsætter kroppen for hård fysisk træning, hvilket betyder at musklerne og sener bliver spændt til det yderste. Hver sport udsætter kroppen og muskulaturen for noget forskelligt og her arbejder vi specifikt med din sport og de behov disciplinen eller positionen sætter til Jer som atleter.

Sportsmassage kan bruges på forskellige tidspunkter og formål:

  • Før stævne/kamp: Massagen lige før et stævne kan hjælpe med at gøre kroppen klar til at præstere. Dette kan både være lige op til konkurrencen, hvis du har et stævne i København eller i nærheden af vores adresse, ellers er et par dage før også en rigtig god idé. Vi gør brug af forskellige teknikker som friktion og effleurage. Det er en rolig måde at starte på, og varmer musklerne effektivt op. Kompression, herunder tryk og triggerpoint, bruges for at få gang i blodcirkulationen i de muskler der primært bliver brugt i din sport, og så arbejder vi med range of motion for at stimulere led mobilitet og muskel fleksibilitet.
  • Efter stævne/kamp: Under en konkurrence er kroppen udsat for hård stress, og sportsmassage kan hjælpe med at reetablere fuld bevægelighed og blodcirkulation, samt løsne op i musklerne. Sportsmassage, kan sammen med udstrækning og restitution være en effektiv plan efter et vigtigt stævne
  • Imellem træning: Hvis du træner hårdt, måske flere gange om ugen, vil du også kunne opleve trætte og ømme muskler. Massagen kan løsne og klargøre dine muskler og sener til at præstere til næste træning, og derudover give et motivationsboost, så du har mere overskud til at vedligeholde din fysisk krævende træning over længere tid. Her bruges sportsmassage primært som et værktøj til at holde kroppen rask og sørge for at din krop er udspændt.
  • Som en del af rehabilitering efter skader: Hvis du har fået en skade og har ondt kan sportsmassage bruges en del af forløbet fx. ind imellem fysioterapi behandlinger. Massage bruges efter behov, men er en god måde at fremme heling og hjælpe med smerter.

Sportsmassage København

Da ProAlign har adresse i Grøndalcentret, er vi lige i midten af de største idrætscentre i København, så det er nemt at besøge os. Som en del af en behandlingen hos ProAlign få man gratis adgang til centrets fitnessområde på behandlingsdagen. På den måde kan du træne før din massage, hvis du ønsker det.

Den dybe sportsmassage hjælper kroppen med at restituere kroppen hurtigere, hvilket gøres ved at pumpe ‘gammelt’ blod ud af musklen, så der er plads til nyt, friskt blod. Det er derfor, massøren generelt masserer i retning af hjertet. Dette sørger får at alle affaldsstoffer bliver udskilt og hjælper med anspændthed og stress. Derfor kan sportsmassage være et godt værktøj i forbindelse med sportsskader.

Hvad kan en sportsmassør?

En sportsmassør har andre formål end en almindelig massør, og vi gør brug af andre teknikker. Vi bruger selvfølgelig mange af de samme metoder, men under en sportsmassage arbejder vi specifikt med dine ønsker og vil holde fokus på de muskler, der bliver brugt i din sport.

Som sportsmassør, tager man generelt mere fat i vævet og det kan forventes, at man er lidt øm efter behandlingen. Men selvom vi tager godt fat under en sportsmassage, så er det dig som bestemmer. Vi tilpasser altid massagen til dig, så du får den bedst mulige oplevelse.

Det specielle her hos ProAlign er, at vores sportsmassører er studerende på fysioterapi studiet. De har dermed en god viden, og kan svare på mange spørgsmål, så gør endelig brug af dem. Råd koster ikke ekstra, og de er altid klar til at give idéer til stræk eller øvelser for den spændte nakke, ufleksible hase eller . Vi anbefaler selvfølgelig altid, hvis du har et længerevarende problem, at du lige kommer ind forbi vores fysioterapeuter til en behandling, så det kan tilses rigtigt.

Når man læser fysioterapi bliver man uddannet massør, og i løbet af 1/2. semester og man lærer om de forskellige massage teknikker, kontraindikationer (hvornår man ikke må give massage) og lærer om knoglerne, musklerne, senerne osv.. Vi er uddannet til at vide, hvilken en massageform og teknik som er bedst for den enkelte person. Til sidst skal alle studerende til eksamen. De har dermed en god erfaring med manuel behandling allerede fra starten af, som bliver udviklet på hvert semester derefter. Du kan derfor være sikker på at få en professionel og god massage af en fysioterapeut studerende, som har styr på det.

Samarbejde

Her hos ProAlign har vi samarbejdsaftaler med flere forskellige firmaer og foreninger, som får gode procenter på sportsmassage. Hvis du er interesseret i at lave en aftale kan du skrive til Dorte Nielsen på dn@proalign.dk. Der er også mulighed for at booke en sportsmassør et par timer eller en hel dag til et event.