Søg

McKenzie metoden

Hvad er McKenzie-behandlingsmetoden?

McKenzie metoden, eller Mekanisk diagnostik og terapi er den danske betegnelse for den verdenskendte ”McKenzie Method of Mechanical Diagnosis and Therapy” (MDT). The McKenzie Institute blev dannet i 1982 og har som globalt formål at udforske årsagerne til  lidelser i ryg, arme og ben.

FAKTA: De fleste ryg- og nakkesmerter er forårsaget af dårlig/uhensigtsmæssig holdning, belastende arbejdsstillinger, forkert løfteteknik eller uhensigtsmæssig stå- eller siddestilling.

Metoden tager udgangspunkt i, hvad man selv kan gøre for at afhjælpe sit rygproblem, og derfor vil kernen i en behandling altid være en grundig instruktion i, hvordan man forbedrer sin kropsholdning, primært i relation til siddende stilling og løft, kombineret med instruktion i bevægelser af ryggen i den korrekte retning. Bevægelser som skal udføres regelmæssigt i løbet af dagen.

McKenzie-øvelser er forskellige fra normale træningsøvelser. Øvelserne fokuserer på at forbedre struktur og stofskifte i vævet, inkl. discus. Der er ikke behov for udstyr, og man kan selv udføre øvelserne. Der er dog i nogle tilfælde behov for instruktion og hjælp fra en uddannet McKenzie-behandler.

Styrken i McKenzie-systemet er, at fokus ligger på at forebygge, at nye gener opstår. Systemet er uhyre effektivt som selvbehandling, og et af hovedprincipperne er, at gøre folk uafhængige af behandling gennem basal viden om ryggens funktion og udførelse af simple, daglige øvelser.

Erfaring